Arla säljer Rynkeby Foods A/S till Eckes-Granini Group

Arla meddelade i dag att man har undertecknat ett avtal om att sälja sitt juicedotterbolag Rynkeby Foods A/S (Rynkeby). Köparen är Tysklandsbaserade Eckes-Granini Group GmbH (Eckes-Granini) som är en ledande tillverkare av fruktbaserade varumärkesdrycker i Europa. Transaktionen är slutförd och träder i kraft direkt.

Rynkeby Foods A/S säljer mer än 130 miljoner liter per år till konsumenter främst i Danmark, Sverige och Finland under varumärkena Rynkeby® och God Morgon®. Företaget grundades 1934 men har ägts helt av Arla sedan 1998. Omsättningen 2015 var cirka 130 miljoner euro. Företaget har 200 medarbetare och har sitt huvudkontor och sin huvudsakliga produktionsanläggning i Ringe i Danmark.

Eckes-Granini Group GmbH har sin bas i Nieder-Olm, nära Mainz i Tyskland. Eckes-Granini är det ledande företaget för fruktbaserade varumärkesdrycker i Europa med 15 nationella organisationer, omkring 1 500 medarbetare och med en export till 70 länder. Företaget är representerat i detaljhandel och på ”out of home”-marknaden med de internationella premiumvarumärkena granini och Pago och de lokala varumärkena hohes C, Joker, Marli, Brämhults, Elmenhorster, Sió och YO.