Arla Foods har sålt sin produktionsanläggning i Kißlegg

Arla Foods har sålt sin produktionsanläggning i Kißlegg-Zaisenhofen i Ravensburg i södra Tyskland. Köpare är det nygrundade företaget Kißlegg Käsefreunde GmbH som avser att fortsätta bedriva mejeriverksamhet i Allgäuregionen i Tyskland.

Arla Foods stängde anläggningen i Kißlegg den 29 februari 2016 på grund av de kraftigt sjunkande priserna och den stora konkurrensen på de internationella marknaderna. 38 medarbetare påverkades av nedläggningen.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat en köpare till vår anläggning i Kißlegg som vill fortsätta att producera ost där. Mejerianläggningen är mycket viktig för Allgäuregionen och för lokalsamhället i Kißlegg. Detta är en perfekt lösning eftersom det innebär att mejeritraditionen kan leva vidare, säger Winfried Meier, som är ansvarig för Arlas verksamhet i Tyskland.

Mjölken som Arla förädlade i Kißlegg innan anläggningen stängdes kommer nu att förädlas på Arlas anläggningar i Bad Wörishofen, Sonthofen och Wertach. Detta kommer innebära att Arla närmar sig maximal kapacitet på anläggningarna. Arbetet med att återlansera det regionala varumärket ”Allgäuland” pågår för fullt och Arla har sedan början av året sålt mjölk, smör och två sorters ost under varumärket.