Håndbog for mikromejerister

I bogen fortælles om alt fra indkøb af udstyr over selve produktionen til det, et mikromejeri skal overleve på – nemlig historien om produktet, herunder hvor mælken kommer fra, koens foder, årstiden og selvfølgelig selve produktionen på mejeriet. Det vigtigste er dog at få fortalt historien, så kunden forstår, at det er en unik smag og oplevelse, de betaler ekstra for, når de køber håndværksosten.
Bogen er krydret med en række eksempler på mikromejerier fra ind- og udland, og det pointeres, at der – i modsætning til Danmark – har været en stærk stigning i antallet at mikromejeriet i nogle af de lande, vi normalt sammenligner os med, fx Sverige, Norge, Storbritannien og USA.

’Dansk ostehåndværk’ er skrevet af Lasse Solheim, Henrik Sønksen og Mogens Bisgård. Projektet og bogen har modtaget støtte fra GUDP (Grøn Udviklings- og Demonstrations Program), NaturErhvervsstyrelsen, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Bogen kan enten bestilles på mail: solheim@viventes.dk  –  eller læses på nettet.

Läs mer