Nya ekologiska ostar från Arla

Nu utökas Arlas ekologiska ostsortiment med två nyheter för hela familjen. Hova och Tidan från Götene mejeri är båda milda ostar som är ystade på ekologisk mjölk från Arlagårdar i trakten.   

Hova och Tidan är ekologiska ostar i Sven Fenelius anda. Ostmästaren var verksam på Hova Mejeri på 40-talet och den första i Sverige att tillverka fyrkantig ost. Mejeriet i Tidan, ett par mil från Hova i Västergötland, var snabba att följa Fenelius exempel och börja producera fyrkantiga ostar.

Hova är en grynpipig ost med mild smak. Det var i Hova mejeri som Sven Fenelius tog fram de första varianterna av sina kantfria och fyrktantiga ostar som var revolutionerande för sin tid. Hova är en ost i Sven Fenelius anda – ekologisk, mild och aromatisk.

Tidan är en rundpipig ost med mild smak. Namnet har tagits från orten Tidan i Västergötland, vars lokala mejeri var bland de första som gjorde fyrkantiga ostar. Idén till dessa ostar hämtades från mejeriet i Hova några mil bort. Tidan är en ekologisk och frisk ost med inslag av sälta.

Läs mer