Norrmejerierlanserar Verum i nya smaker och är den första yoghurten på marknaden gjord på ekologisk norrländsk mjölkråvara. Verum lanserar samtidigt en ny filsmak Verum Hälsofil med superbär som är en god blandning av blåbär, acai och björnbär.
Ekologisk Verum Hälsoyoghurt finns i smakerna blåbär, jordgubb/smultron, hallon och naturell.
Verum Hälsofil och Hälsoyoghurt är gjorda på 100 procent norrländsk mjölk som är en naturlig källa till protein och kalcium. Norrmejeriers kor äter enbart GMO-fritt foder och betar utomhus i norrländska sommarhagar.
I samarbete med forskare vid Umeå universitet har Norrmejerier som äger varumärket Verum förenat en lång norrländsk tradition med den moderna människans behov av livsmedel för en aktiv och hälsosam livsstil. Bakteriekulturen, Lactococcus lactis L1A har sitt ursprung vid en gård i norra Västerbotten.