Invigning av 150 Mkr-investering i Umeåmejeriet

I augusti 2014 invigde Norrmejerier en utbyggnad av Burträsk mejeri för 190 miljoner kronor för att kunna öka produktionskapaciteten för Västerbottenost. Den anläggning som nu invigs till en investeringskostnad om 150 miljoner, vid Umeå mejeri är en fortsättning och ger möjlighet till ett helt nytt koncept för alla Norrmejeriers ostar: Västerbottensost, Herrgård, Präst och Greve, med bland annat konsumentvänliga förpackningar och ökad kapacitet, bättre arbetsmiljö, mindre transporter med mera.

– Just nu är det extra tufft med rysk handelsblockad och ett europeiskt mjölköverskott, speciellt på ostsidan där konkurrensen med importerad lågprisost har hårdnat. Med den här anläggningen kan vi göra vår råvara ännu mer rättvisa genom att leverera ost i förpackningar som vi är säkra på att våra kunder och konsumenter kommer gilla, berättar Henrik Wahlberg, Norrmejeriers styrelseordförande.

Den nya produktionsmiljön ligger i 4200 kvm nybyggda lokaler och har en process där ostens optimala beskärning beräknas med laser och skärs med en kniv vässad med ultraljud. Norrmejerier presenterar även ett nytt koncept av lättöppnade och stängningsbara förpackningar med en design som ska locka konsumenter att välja ett norrländskt utbud. Nytt är också att Norrmejeriers ostar Herrgård, Präst och Greve från september även säljs på riket.