Bo Rasmussen är utsedd till vd för Svensk Mjölk

imageStyrelsen för Svensk Mjölk beskriver att de är mycket nöjda med att ha lyckats rekrytera Bo Rasmussen, med sin gedigna erfarenhet och nätverk från mejeribranschen.

– Riktigt roligt att Bo Rasmussens samlade kompetens inom mjölk- och mejerinäringen tas tillvara i ett nationellt sammanhang. Svensk Mjölk arbetar för hela Sveriges mjölkbönder men jag är övertygad om att han inte glömmer Norrland, säger Henrik Wahlberg, styrelseordförande för Norrmejerier.

Svensk Mjölk fungerade mellan 1998 och 2012 som branschorganisation för svenska mjölkbönder och deras kooperativa organisationer. Idag förvaltar Svensk Mjölk ett större kapital som kan användas för att påverka utvecklingen för Sveriges mjölkbönder och mejerinäringen. Svensk Mjölk är dessutom ägare av varumärkena Präst, Grevé och Herrgård. Övriga verksamhetsdelar övergick 2013 till LRF-Mjölk och till Växa Sverige.

Bo Rasmussen tillträder som vd för Svensk Mjölk i samband med att han avslutar sitt uppdrag som vd vid Norrmejerier i mitten av juli 2015.