Anders Fredriksson – Norrmejeriers nästa vd

Anders-Fredriksson– Styrelsen och jag är säker på att Anders Fredriksson är rätt person att leda Norrmejerier i de tuffa tider som branschen just nu befinner sig i, säger Henrik Wahlberg.

Henrik Wahlberg lyfter speciellt internationell erfarenhet och arbete med hållbarhetsfrågor som styrkor där Norrmejerier gör stora satsningar. Sekab utsågs i februari 2015 till Årets miljöföretag i Örnsköldsvik.

Anders Fredriksson är sedan 2009 vd för Sekab och därförinnan några år som vice vd. Han har ett flertal tidigare vd-uppdrag och styrelseuppdrag. I februari 2015 nominerades Anders Fredriksson till årets företagsledare i Örnsköldsvik, för ett lönsamhetsfokuserat ledarskap som vd för Sekab.

– Jag ser fram emot att anta utmaningar med exempelvis konkurrens från lågprisimport och EMV och att ta steget fullt ut på en internationell marknad. Tillsammans med medarbetare och Norrmejeriers ägare vill jag ta klivet över till ännu större lönsamhet, uttrycker Anders Fredriksson.

Bo Rasmussen avslutar sitt uppdrag som vd i mitten av juli. Hans-Åke Hammarström, sedan tidigare utsedd till tf vd, kommer leda Norrmejerier fram till dess att Anders Fredriksson tillträder någon gång under hösten.