Tillförordnad vd för Norrmejerier med gedigen erfarenhet

undefinedRekryteringen av en ny vd pågår, men i väntan på att en ordinarie kan tillträda har Norrmejeriers styrelse beslutat att utse Hans-Åke Hammarström som tillförordnad.

Hans-Åke Hammarström tillträder den 13 juli då Bo Rasmussen lämnar efter 25 år i företaget varav tio år som vd.

– Jag är väldigt glad att vi får en så kompetent person som tillförordnad vd. Han har en gedigen erfarenhet av mjölk- och mejeribranschen och blir ett bra stöd för organisationen tills den nya vd:n tillträder, säger Henrik Wahlberg, ordförande för Norrmejeriers styrelse.

Hans-Åke Hammarström kommer närmast från en tjänst som vd för Svensk Mjölk och LRF Mjölk. Han har dessutom lång erfarenhet från Arla (1980-2012), bland annat som vd för Arla färskvaror och senare ansvarig för all verksamhet i Norden. Genom åren har han haft flera styrelseuppdrag för bland annat Boxholms mejeri, Årets kock, Restaurangakademien, Svenska Köttföretagen och Svenska Retursystem.

– Även om uppdraget är tillfälligt är det ärofullt att kliva in som tillförordnad vd för Norrmejerier. Sveriges nordligaste mejeri upprätthåller traditioner som Sveriges övriga mejeribransch ser upp till. Att få kliva in i skedet där utmaningar ska växlas upp till möjligheter, utveckling och tillväxt känns spännande och ansvarsfullt, säger Hans-Åke Hammarström.