Varannan föredrar fett framför lätt

  Nästan varannan svensk känner att det viktigt eller väldigt viktigt att inkludera fullfeta varor som grädde, smör och Crème Fraiche i sin kost. Endast 15 procent uppger att det inte alls är viktigt. Grädde och ost är de produkter som flest föredrar fullfeta. Det visar en ny SIFO-undersökning genomförd på uppdrag av ViktVäktarna.
 På frågan ”Hur viktigt är det för dig att inkludera fullfeta varor som grädde, smör och Crème Fraiche i din kost?” svarar 48 procent av svenskarna att det är viktigt eller väldigt viktigt. Grädde är den produkt som vi tycker är viktigast som fullfet – 60 procent av svenskarna uppger detta. Näst viktigast är ost (51 %) och Crème Fraiche (45 %). När det gäller smörgåspålägg och mejeriprodukter som fil, mjölk och yoghurt är det inte lika viktigt.
 – En generös skvätt vispgrädde eller ett par matskedar Crème Fraiche i till exempel en sås kan göra underverk för smaken. Den som sen vill eller behöver gå ner i vikt tar bara lite mindre sås än om man använt en magrare variant. Det är individuellt vad man väljer att prioritera, säger Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna.
 Det är framförallt de yngre som föredrar fullfeta varor framför lightversionerna – 50 procent i åldern 15-34 uppger detta jämfört med 44 procent av dem i åldern 56-79.

Lämna en kommentar