Nytt joint-venture för Arla i Australien

  Arla har gått in i ett nytt samarbete med Australiens största ostimportör, F. Mayer Imports, med ambitionen att femfaldiga sin verksamhet i Australien. Samarbetet ska hjälpa Arla att bygga vidare på den framgång man haft i flera decennier i landet med specialostvarumärket Castello och är ett sätt för Arla att ta sig in på nya attraktiva marknader med produkter tillverkade av mjölk från företagets kooperativa ägare i norra Europa. Castello-ost har sålts i Australien i över 35 år och F. Mayer, har i årtionden hämtat specialostar från alla stora ostländer i världen.
 Arla Foods Mayer Australia Pty Ltd blir namnet på detta joint venture, som ska marknadsföra, sälja och distribuera importerade och lokala specialprodukter till den australiensiska marknaden. Det handlar om Castello®-ost, Lurpak®-smör och olika Arla®-produkter, men portföljen kommer även att innehålla specialprodukter från tredjepartstillverkare i Europa och Australien.
 Arla Foods kommer att äga 51 procent och F. Mayer Imports 49 procent, huvudkontoret ligger i Sydney och Lars Eggers från Arla Foods blir ansvarig som General Manager.
 Australien har över 23 miljoner konsumenter och har en växande premiummarknad för livsmedel. Med detta joint venture siktar Arla på att öka sin årliga omsättning i Australien från dagens 200 miljoner DKK till 1 miljard DKK år 2020.

Lämna en kommentar