Norrmejerier storsatsar på mer ekologisk mjölk: Så ska norrländska mjölkbönder lockas att satsa på KRAV-produktion

Alltfler konsumenter väljer ekologiska livsmedel och Norrmejeriers försäljning av ekologiska produkter ökade med mer än 30 procent under förra året. Tillgången på den norrländska, ekologiska mjölken är dock begränsad och under våren storsatsar Norrmejerier för att få fler av föreningens medlemmar att gå över till ekologisk produktion.

Att Norrmejerier kan möta den ökade efterfrågan som finns när det gäller ekologiska produkter gynnar alla Norrmejeriers medlemmar. Det förbättrar förutsättningarna att hålla uppe betalningen för den norrländska mjölken, oavsett om den är ekologisk eller inte, vilket är helt avgörande för en livskraftig mjölkproduktion i Norrland.

Redan idag är ca 15 procent av Norrmejeriers färska mjölkprodukter ekologiska, Den stora efterfrågan har under hösten i perioder varit svår att svara upp emot. Norrmejerier har därför tagit fram ett speciellt stimulanspaket för att locka fler av medlemmarna att övergå till ekologisk produktion. Intresserade medlemmar kommer bland annat att få hjälp med utbildning och rådgivning samt ett tillägg på den konventionella mjölken med 10 öre under omställningsperioden.

Läs mer

Lämna en kommentar