Komælk slår konkurrenterne på næringsstoffer

  Vegetabilske drikke er ikke fuldgyldige alternativer til mælk, fastslår Fødevarestyrelsen i en netop offentliggjort rapport, skriver mejeri.dk
 I de seneste år har soja-, ris-, havre- og mandeldrikke fået megen medieomtale og mange tilhængere, der helt eller delvist har droppet komælken – enten fordi de ikke kan tåle den eller som del af en alternativ livsstil.
 Den øgede interesse for de vegetabilske drikke er baggrunden for en undersøgelse, som Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har udarbejdet for Fødevarestyrelsen. Heri har man analyseret næringsindholdet i en række ris-, havre-, mandel- og sojadrikke og sammenlignet med indholdet i letmælk.
 De vegetabilske drikke på markedet er meget forskellige i næringsstofindhold, men selvom ’de bedste’ ligger tæt på komælken, så konkluderer rapporten: ”Sojadrik, havredrik og mandeldrik kan ikke anbefales anvendt som fuldgyldige alternativer til komælk. Selvom der købes calciumberigede drikke, vil de ikke bidrage med vigtige vitaminer og andre mineraler, som findes i komælk.”

Lämna en kommentar