Hård kamp på det finske mejerimarked

Valio kæmper for at finde nye markeder efter tabt eksport til Rusland. Det mærker Arla både i Finland og på andre nærmarkeder, skriver mejeri.dk.

Bortfald af en femtedel af eksporten. Bøde på EUR 70 mio. for misbrug af dominerende markedsposition. Afskedigelse af 440 medarbejdere. Udfordringer har Valio haft nok af det seneste halvår, hvor især lukningen af det vigtige russiske eksportmarked har kostet dyrt. Afregningsprisen til andelshaverne er på den baggrund nu sænket til 35 cent/liter, hvilket er det laveste niveau i syv år.

Valios pressechef, Pia Kontunen, erkender, at selskabet er tvunget ud i en barsk omstilling. ”Lige nu afsætter vi en større del af mælkeoverskuddet i industrielle bulkprodukter, hvor indtjeningen ikke er optimal. Derfor arbejder vi hårdt på at finde nye forbrugermarkeder med et højere afkast,” siger hun. Offensiven ses blandt andet i Sverige, som efter hjemmemarkedet og Rusland er koncernens vigtigste marked. Svenskerne aftager især yoghurt, smør og laktosefri produkter.

Lämna en kommentar