Mejeritekniskt Forum

Mötesplatsen för oss inom mejeribranschen i Sverige

Helrätt att äta felrätt – 4 av 10 svenskar vill äta frukost till middag

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Middag till frukost, lunch till mellanmål eller brunch hela dagen? Nu suddas gränserna ut mellan traditionella och icke-traditionella måltider. I Arlas trendspaning Kockrapporten 2017 svarar 4 av 10 svenskar att de är positiva till måltider som inte är frukost, lunch eller middag. Det blir allt mindre viktigt att sätta etikett på det vi äter.

Brunch har länge varit en populär måltid både hemma och på restaurang. I den engelskspråkiga världen talar man även om ”brinner”, frukost till middag, och ”linner”, lunch eller middag vid 15-16-tiden. Även i Sverige suddas gränserna ut. Fler än fyra av tio svenskar, 42 procent, är positiva eller mycket positiva till att äta icke-traditionella måltider så som brunch, brinner eller linner. En fjärdedel av kvinnorna (25 %) är mycket positiva, jämfört med bara en tiondel (11 %) av männen. Arla sammanfattar trenden som ”rätt utan etikett” i Kockrapporten 2017.

Mejeriteknisktforum © 2017 Frontier Theme