Mejeritekniskt Forum

Mötesplatsen för oss inom mejeribranschen i Sverige

Mejeri får rätt i mozzarellakamp

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Stöd och insamling från konsumenter hjälpte Linda Elvingson på Ängsholmens mejeri att få rätt i kampen om sin mozzarellaost.

Konsumenttidningen Råd & Rön ersätter mozzarellabonden Linda Elvingson sedan hon pekats ut som fuskare. I slutet av maj publicerades deras artikel där flera olika sorters mozzarellaostar undersöktes, bland annat Ängsholmens buffelmozarella. Efter att ett laboratorium i Tyskland hittat ko-DNA i osten drog tidningen felaktigt slutsatsen att osten var utspädd med komjölk och därmed inte kunde kallas äkta buffelmozzarella. Men det stämde inte. Utslaget var löpe, en ingrediens som alla mozzarellaostar måste innehålla.

Läs hela artikeln på UNTs webb

Mejeriteknisktforum © 2017 Frontier Theme