Mejeritekniskt Forum

Mötesplatsen för oss inom mejeribranschen i Sverige

Nya kostråd från Livsmedelsverket

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Det nya kostrådet från Livsmedelsverket lyder ”Byt till magra mejeriprodukter! Välj magra, osötade produkter som är berikade med D-vitamin.” Kostråden innehåller även en mängdrekommendation om 2-5 dl mjölk, fil och yoghurt om dagen för att täcka det rekommenderade dagliga behovet av kalcium på 800 mg för vuxna.

Idag äter svenskarna i medel ca 2,5 dl mjölk, fil och yoghurt och ca 25 gram ost på smörgås (Riksmaten 2010-11), vilket bidrar med ungefär halva kalciumintaget. Svenskarna får dessutom i sig ytterligare kalcium via maträtter där mjölk, ost och andra mjölkprodukter som kvarg, grädde, matlagningsyoghurt och crème fraiche ingår.
Läs mer

Updated: 29 april, 2015 — 16:06
Mejeriteknisktforum © 2017 Frontier Theme