Mejeritekniskt Forum

Mötesplatsen för oss inom mejeribranschen i Sverige

Lindahls lanserar ny proteinrik produkt – Kefir

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

  Lindahls lanserar nu Kefir – med lika mycket protein som i kvarg men lite krämigare och dessutom med en levande yoghurtkultur som är bra för magen.
 Kefiren kommer dels i en naturell variant i 500-gramsbägare och en variant med smak av blåbär- acai, utan tillsatt socker i 250-gramsbägare.
 Kefir är en form av kulturmjölk som innehåller en speciell kefirkultur. Det finns många olika varianter av kefir, men framförallt används mjölksyrabakterier som Lactobacillus acidophilius. Kulturen tillsätts i mjölk som har filtrerats för att få en hög proteinhalt och en tjock konsistens.
 Kefir naturell och Kefir blåbär-acai kommer att säljas på ICA från och med vecka 7.
 Företaget Lindahls Mejeriprodukter grundades 1999 av Anders Lindahl. Sedan 2010 ingår Lindahls i Skånemejerier.

Updated: 10 juli, 2016 — 14:28
Mejeriteknisktforum © 2017 Frontier Theme